Dom in vrt

S čim zaščititi les na podstrešju?

zaščita lesa za podstrešje Podstrešje je praviloma prostor, ki je dobro prezračen in ki zato ni vlažen. Vendar pa je les ravno zato, ker je prostor povsem neuporabljen, v večini primerov izpostavljen raznim insektom in trohnenju, kar pa je izredno slabo, saj mora strešna konstrukcija držati kar veliko težo strešne kritine. Ravno zato se mora narediti pravilna zaščita lesa za podstrešje, da se preprečijo napadi lesnih insektov in njihovim posledicam. Pa vendar za to ne potrebujete ne vem kakšnih kemikalij, ki so zdravju škodljive že med samim nanašanjem na les, hkrati pa imajo tudi neprijeten vonj med nanašanjem, sušenjem in tudi še nekaj časa po izdelavi podstrešja.

Zakaj bi naravni izdelek premazali s strupom, če to res ni potrebno, saj danes podjetje Silvaprodukt prodaja izdelek, s katerim je možna zaščita lesa za podstrešje tudi brez vseh teh kemikalij. Gre za izdelek Silvanol G-rumeni ali pa GB, odvisno od tega, če želite lesu dodati kakšen odtenek, ali pa ne. Izdelek je bolj podrobno predstavljen tukaj http://www.silvaprodukt.si/silvanol-g-rumeni-in-gb in kot lahko preberemo, Silvaprodukt posebej poudarja, da zaščita lesa ne sme biti izpostavljen dežju, ker obstaja možnost, da bi se zaščita lesa sprala. Tudi iz tega lahko vidimo, da njihovi premazi niso namenjeni kar vsem namenom povprek, ampak da premaze ločijo glede na namen uporabe.

Če torej želite, da bo vaše podstrešje zdržalo dolga leta, pri tem pa vam ne bo treba čez na primer 20 let lesa menjati, ker se boste bali, da bo določena kritina za leseno konstrukcijo pretežka, potem vam vsekakor svetujem, da se izbere takšna zaščita lesa, ki je namenjena preprečevanju napadov insektov, ki les uničujejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja