srebrna zapestnica infinity
Nakit

Simbolika in pomen zapestnic iz srebra

Zapestnice so vrsta nakita, ki niso le stvar mode, ampak so povezane tudi z različnimi običaji. Nosijo jih tako ženske kot moški zaradi izražanja svojih osebnih stilov, prepričanj in preferenc. Zapestnica je običajno obroč, veriga ali okras, ki se nosi na roki ali zapestju kot dodatek, vendar se večina ljudi ne zaveda, da imajo zapestnice tudi simbolni pomen.

Tako kot vsak drug kos nakita imajo zapestnice različne simbolike in pomene, odvisno od vrste zapestnice, ki jo daje ali nosi določena oseba. Različne kulturne družbe z zapestnico označujejo pomene ali simbole, povezane z njihovo družbo in zgodovino, tako lahko igrajo veliko vlogo v njihovem življenju.

Simbolika in pomen srebrnih zapestnic za ženske ali moške se lahko zelo razlikujeta kot pri naslednjih primerih:

srebrne zapestnice

Zapestnice iz kroglic

To vrsto zapestnice uporabljajo ljudje, ki verjamejo, da bodo imeli srečo, ko jih bodo nosili. Zapestnice iz kroglic so na voljo v različnih barvah, nekatere pa lahko preprosto nosijo zapestnico, zaradi barve, ki mu je všeč. Pomena ali simbolika zapestnice običajno odvisna od barve. Na primer, če se odločite za zapestnico, ki je vijolične barve, potem bi ta lahko simbolizirala krepitev ustvarjalnosti in vas pomirjala v stresnih časih.

Zapestnice prijateljstva

 

Običajno darilo namerno simbolizira odnos med darovalcem in obdarovancem. Zapestnice prijateljstva so za mnoge posebej pomembne, saj »varujejo« oz. simbolizirajo odnos med dvema osebama. Lahko bi rekli, da odnosu dajejo določeno težo.

Očarljive zapestnice

 

Take zapestnice običajno nosijo ženske in se običajno uskladijo z obleko, ki jo nos

ijo. Določen čar s simboli, ki vključujejo različne oblike, dejavnosti, družinski status ali celo živali. Posebni čari, ki krasijo zapestnico, imajo poseben pomen za osebo, ki nosi zapestnico, saj simbolizirajo njihove osebne lastnosti, ki so lahko zveste, zveste in utemeljene.

pandora zapestnice

Zapestnice iz dragih kamnov

 

Dragi kamni se zaradi svoje estetike in briljantnosti pogosto uporabljajo v vseh vrstah nakita. Zapestnica iz dragih kamnov namerno označuje individualni značaj in osebnost, medtem ko lahko druge zapestnice iz dragih kamnov predstavljajo rojstni mesec. Ta primer simbolike v veliki meri temelji na starodavnih prepričanjih, ki pa so se prenesla v današnjo družbo.

Nizke zapestnice

Takšne zapestnice so običajno sestavljene iz ene ali dveh vrvic. Ko nosite zapestnico z vrvico, si morate zaželeti željo, ko jo zavežete na zapestje. Pravijo, da se želja uresniči, ko se vrvice obrabijo in zapestnica začne razpadati.

Svetopisemske zapestnice

Zapestnica iz Svetega pisma je popolnoma prilagojena ali prilagojena zapestnica, ki vključuje svetopisemski verz. Ta vrsta nakita bi bila posebej prilagojena velikosti lastnika in njegovemu zaključku, tako kot določeno sveto pismo nagovarja posameznika.

Svetopisemske zapestnice

Zaključek

Srebrne zapestnice so vrsta dragocenega nakita, ki simbolizira veliko različnih stvari. Znan je predvsem po svoji lepoti, voljnosti, cenovni dostopnosti in antibakterijskih lastnostih. Zapestnice iz srebra za ženske so se že dolgo uporabljale za dekorativne in funkcionalne predmete, ki simbolizirajo bogastvo, enotnost in hvaležnost. Darila iz srebra od antičnih časov tretjega tisočletja pred našim štetjem zaznamujejo priložnosti, kot so veliki dosežki, mejniki in slovesnosti. Srebrni darovi v krščanstvu simbolizirajo Božjo obljubo odrešenja njegovemu ljudstvu. Na splošno pa so zapestnice iz srebra lahko veliko več kot le modna dodatek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja