spanje dojenčka
Dom in vrt

Spanje dojenčka je izziv vsakega novopečenega starša

Ste zanosili in zdaj na vsakem koraku poslušate kakšne težave imajo drugi s spanjem dojenčka? Naj vas kar takoj na začetku pomirim, sploh ni nujno, da bo spanje dojenčka enako tudi pri vas. Iz lastnih izkušenj vam povem, da je naš otrok spal praktično od prvega dneva, ko se je rodil. Ja, prvih nekaj mesecev se je enkrat ali dvakrat na noč zbudil, pojedel, nato pa naprej spal, ampak to je za spanje dojenčka nekaj povsem normalnega. V prvih mesecih svojega življenja človek ne je polno kaloričnih obrokov, kot tudi manjše obroke, zato potrebuje hrano večkrat po malo, da se normalno razvija, zato naj vas ne skrbi, če bo tudi pri vas spanje dojenčka v prvih mesecih njegovega življenja na obroke, to je povsem normalno.

Risanka pred spanjem, ja ali ne

Vsak človek je individum, je unikat, zato ni pravila ali je prav, da otrok pogleda risanko pred spanjem ali ne. Spanje dojenčka je lahko bolje ali slabše, če pogleda risanko pred spanjem, kot rečeno različno od dojenčka do dojenčka. Bolj pomembno je, kakšno risanko mu damo za gledat, če že, kar pa je spet odvisno od vsakega posameznika, zato smo starši tisti, ki moramo ugotoviti, kaj oz. katera risanka, če sploh, odgovarja našemu dojenčku.

Naj dojenček zaspi v naročju?

Spet odvisno od posameznika. Je pa res, da dojenček mora, vsaj v prvih mesecih svojega življenja, čim večkrat čutiti mamin utrip, vonjati njen vonj in se greti v njenem naročju, saj je to počel 9 mesecev pred rojstvom NON-STOP, ne mu to takoj prekiniti, spanje dojenčka bo zato slabše in ne boljše, če boste to kar odrezali. Z dojenčkom je vse potrebno početi postopoma in če smo naredili korak naprej ter ugotovili, da je bila to napaka, vrnimo se nazaj, če je potrebno tudi več korakov, tako spanje dojenčka, kot vse ostalo bo šlo tako hitreje naprej, kot pa če vztrajamo na svojem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja