stevia sladilo hiša zdravja
Lepota in zdravje

Spoznajte naravno sladilo stevia

Ste že slišali za naravno sladilo stevia? Vsi dobro vemo, da je potrebno biti ob nakupu hrane dandanes zelo pozoren na vsebnost raznoraznih konzervansov in sladil, ki imajo močan dolgoročni vpliv na naše zdravje in vsesplošno dobro počutje. Še posebej veliko spretnosti moramo pokazati pri izogibanju sladkorju, ki ga najdemo domala v vseh živilskih izdelkih, ne le sladkarijah. Čeprav izjemno prijazen do naših brbončic, pa je sladkor zelo škodljiv in resno ogroža zdravje nas in naših otrok. Tukaj so nam lahko v veliko pomoč Hiša zdravja, ki ponuja naravna sladila, kakršno je tudi stevia.

Kaj pravzaprav je stevia?

Marsikdo ne ve, da pojem stevia označuje več kot dvesto vrst rastlin, ki spadajo v družino sončnic in najbolje uspevajo predvsem v tropskih in subtropskih predelih našega planeta kot je recimo Latinska Amerika. Tamkajšnji staroselci jo že stoletja uporabljajo kot sladilo. Poznajo jo pod imenom »kaa-he-e«, kar v tamkajšnjem jeziku pomeni sladka zel, Evropejci pa so ji nadeli latinsko ime Stevia rebaudiana. Gre za samorodni grm, ki v naravi zraste nekje do višine 60 centimetrov, tisti gojeni na plantažah pa zaradi boljših pogojev zrastejo še 30 centimetrov več. Stevia ima številne vejice porazdeljene po steblu s parnimi in precej mesnatimi listi, ki so tudi glavni vir naravnega sladila.

hisa zdravja stevia

Naravno sladilo iz stevie vam ponuja Hiša zdravja

Ste vedeli, da je naravno sladilo stevia povsem brez energijske vrednosti? Prav zato, ker je povsem brez kalorij, je stevia super nadomestek za vse vrste sladkorja ter razna umetna sladila po katerih vse preveč pogosto posegamo. Eden od bolj popularnih izdelkov iz te eksotične rastline je NOW Better Stevia, ki je – kot si lahko mislite – povsem brez kalorij ter povsem brez primesi. Izdelek vsebuje le sto-odstotni steviol glikozid v prahu, ki se uporablja tako za sladkanje pijače, kot tudi hrane. V enem pakiranju je več kot 600 odmerkov s katerimi si boste povsem naravno posladkali življenje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja