Storitve

Strokovni izpit za viličarja: ugodno do novih kompetenc

V podjetju Projekt Varnost, ustanovljenem z namenom izboljšanja storitev na področju varstva pri delu, je poleg številnih drugih izobraževanj možno opravljati tudi strokovni izpit za viličarja. Podjetje odlikujejo dolgoletne izkušnje z izobraževanjem in usposabljanjem za varnost pri delu kot tudi cenovno dostopno pridobivanje izpitov za raznolika področja – od upravljavca dvižne ploščadi in težke gradbene mehanizacije do strokovnih izpitov za upravljanje kamionskega hidravličnega dvigala in gradbenega dvigala. Vsako izbrano izobraževanje in usposabljanje prilagodijo posebnostim vsakega delovnega mesta, na vašo željo ga izvedejo tudi na sedežu vašega podjetja, večjim skupinam udeležencev pa nudijo tudi popust.

Čemu izpit za viličarja opravljati?

Usposabljanje za upravljavce viličarjev potrebujete preden začnete viličar uporabljati – naj bo to na delovnem mestu ali pred nakupom oz. najemom viličarja za osebno uporabo. Strokovni izpit za viličarja je potrebno opravljati tudi v primeru spremembe v delovnem procesu, skoraj gotovo pa ga boste potrebovali tudi na različnih delovnih mestih v skladiščih ali proizvodnji. V podjetju Projekt Varnost opravljeno teoretično in praktično usposabljanje za varno delo z viličarjem vas bo opremilo z vsem potrebnim znanjem za kompetentno kot tudi varno upravljanje z viličarji. Usposabljanja potekajo vsak teden na sedežu podjetja ali drugi lokaciji po dogovoru, za izobraževanje in opravljanje izpita pa boste odšteli dobrih 100€.

projekt varnost izpit za viličarja

Kako potekata izobraževanje in strokovni izpit za viličarja?

Usposabljanje poteka v dveh fazah in obsega teoretični in praktični del. V prvem delu udeleženci izobraževanja usvojijo osnove varnosti ter zdravja pri delu ter se srečajo z varnostnimi določili. Spoznajo sestavo in delovanje viličarja, se seznanijo z načini njegovega vzdrževanja ter usvojijo tehnične postopke dvigovanja bremen z viličarjem. Na praktičnem delu se udeleženci usposabljanja naučijo praktične uporabe viličarja ter se spoznajo z zato potrebno motoriko. Strokovni izpit za viličarja, ki ga lahko opravlja vsaka polnoletna oseba, sestoji iz uspešno opravljenega teoretičnega in praktičnega preizkusa znanja. Usposabljanje poteka na sedežu podjetja ali na izbrani lokaciji v primeru izobraževanja večje skupine ljudi.

Projekt varnost pa vam omogoča in nudi izdelavo izjave o varnosti z oceno tveganjem. Zakaj je le-ta potrebna in kakšne kazni vas lahko doletijo pa lahko več najdete v naslednjem prispevku: https://pospesiritem.si/zakaj-se-mora-urediti-izjava-o-varnosti-z-oceno-tveganja/ 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja