dermatološke storitve
Lepota in zdravje

Strokovni pregled znamenj pri dermatologu v Ljubljani

Skoraj vsakemu izmed nas se morda na neki točki zazdi, da ima morda nekoliko čudna znamenja, da je kakšno znamenje spremenilo barvo ali obliko, ali pa da so nastala neka nova znamenja. Marsikoga sicer znamenja motijo v estetskem vidiku ali pa zaradi tega, ker se drgnejo in ob takšnih ter drugačnih priložnosti velikokrat pomislimo tudi na to, da bi morda opravili strokovni pregled znamenj oziroma odstranjevanje znamenj. Večina znamenj, ki jih imamo so seveda popolnoma nenevarne, a vendar se lahko zgodi, da se soočamo tudi z nevarnimi znamenji in tega sploh ne vemo.

pregled znamenj

Prav vsak od nas ima na koži pigmentna znamenja, ki jih sicer imenujemo tudi nevuse. Na naši koži se lahko pojavljajo posamezna znamenja ali pa so številna, celo več kot 50. Lokacijsko, se znamenja lahko pojavijo kjerkoli na koži in jih vidimo kot neke temno rjave pike, ki so lahko okrogle ali ovalne oblike, večinoma so enakomerne barve in gladkih robov. Nekatera pigmentna znamenja so prisotna že ob rojstvu, večina njih pa se pojavi nekje do 20.leta, določena tudi kasneje. V kolikor ste bolj izpostavljeni soncu, se lahko poveča število pigmentnih znamenj, poleg tega pa tudi njihova barva postane temnejša.

Kot smo že omenili, je morda tudi za vas smiselno, da opravite strokovni pregled znamenj pri dermatologu ter se na ta način prepričate, da vaša znamenja niso nevarna ali pa dobite potrditev, če je smiselna odstranitev določenih znamenj.

Na začetku pregleda znamenj pri dermatologu se boste pogovorili o tem, kako ste do sedaj spremljali svoja znamenja oziroma kaj ste opažali, če ste morda že kdaj odstranili kakšno znamenje ter če je morda maligni melanom prisoten že kje v vaši družini. Pri dermatologu boste razložili svoja opažanja, nato pa bo potekal pregled znamenj na koži celotnega telesa. Tekom pregleda znamenj vas bo dermatolog seveda seznanil s svojimi opažanji in predvidenimi tehnikami za izboljšanje stanja, ob koncu pregleda znamenj pa se bo dermatolog z vami pogovoril tudi o različnih možnostih samopregledovanja in zaščiti pred soncem ter morebitnih nadaljnjih pregledih.

Na katerega dermatologa v Ljubljani se obrniti za strokovni pregled znamenj?

V kolikor bi torej tudi vas zanimal strokovni pregled znamenj in bi radi izbrali ponudnika v Ljubljani, ker vam je ta lokacijsko najbolj ustrezen, potem vam na tem mestu definitivno svetujem, da se obrnete na dermatološki center Derm v Ljubljani. Omenjen dermatološki center v Ljubljani vam sicer na enem mestu nudi celoten spekter različnih storitev na področju vaše kože, vse od estetike, do laserske terapije in ostalih dermatoloških storitev – vse, kar si lahko želite na poti do bolj zdrave in lepše kože.

dermatološki pregled

Predlagam vam, da obiščete spletno stran omenjenega dermatološkega centra v Ljubljani. Na spletni strani lahko najdete vse potrebne informacije glede pregleda znamenj, obiska pri dermatologu in posvet z dermatologom v Ljubljani ter seveda tudi glede vseh ostalih storitev v ponudbi omenjenega centra. Ne odlašajte več in tudi vi čim prej poskrbite za svojo kožo, tako v smislu videza, kot seveda predvsem zaradi zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja