Nekategorizirano

Trenerji

Tekaški treningi bodo v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Ajdovščini, Murski Soboti, Novemu mestu in na Bledu potekali pod vodstvom izkušenih tekaških trenerjev in aktivnih športnikov, ki bodo poskrbeli za pravilen pristop k teku, v kolikor se z njim srečate prvič, vas seznanili s tekaškimi izzivi, vas spodbujali k zastavljanju ter doseganju lastnih tekaških ciljev in poskrbeli, da prvi tekaški trening zagotovo ne bo vaš zadnji. Na vsaki lokaciji bo za tekače skrbelo večje število trenerjev oziroma asistentov, ki bodo tekaški trening prilagodili individualnim spodobnostim tekačev. Zato je vsakršna skrb, povezana s telesno pripravljenostjo, zagotovo odveč!

 

Dejan Lenart

vodja trenerske ekipe Pospeši ritem

Dejan Lenart je NCSF licenciran osebni trener in NCSF predavatelj, kondicijski trener ter vodja ekipe, sicer uspešen atlet v tekih na 800 metrov. S treniranjem atletov in drugih profesionalnih športnikov se ukvarja že 12 let. Svojo trenersko kariero je začel z Urško Klemen, nekdanjoudeleženko atletskega evropskega prvenstva v Barceloni. Poleg atletinje Neje Kršinar (zmagovalke Ljubljanskega maratona 2014 v teku na 21 km,večkratne državne prvakinje in udeleženke evropskih in svetovnih prvenstev v gorskem teku) in atleta Kristiana Grünfelda (večkratnega državnega prvaka v mladinskih kategorijah), je treniral tudi nogometne reprezentante do 21 let, Dejana Krljanoviča, Mateja Rapnika, Antonia Mlinar-Delamea ter Denisa Popoviča. Je ustanovitelj centra za funkcionalno vadbo in tekaške treninge v Ljubljani. Ukvarja se z poučevanjem rekreativnih tekačev o pravilni tehniki teka, kar pripomore k boljšemu in bolj sproščenemu teku ter boljšim tekaškim rezultatom.

V okviru projekta Pospeši ritem bo vodil ekipo tekaških trenerjev, pripravil načrt tedenskih tekaških treningov, s pripravo člankov in video prispevkov poskrbel za koristne informacije, povezane s tekom, hkrati pa bo vodil tudi tekaške treninge v Ljubljani.

 

 

Gašper Predanič

Gašper Predanič je bil predan smučanju, tenisu, košarki, hokeju, gorskemu kolesarjenju in ne nazadnje kraljici športa – atletiki (skok s palico, 100m, 200m in 400m), kjer je vztrajal dobrih 10 let. Šport povezuje z dobrim počutjem, odgovornostjo, disciplino, voljo, novimi znanji, spoznavanjem samega sebe in svojih zmožnosti, poslušanjem svojega telesa, znanjem o prehrani itd. Kot osebni trener sodelujetako s popolnimi začetniki in osebami s poškodbami kot z vrhunskimi ter rekreativnimi športniki, zlasti pa s tistimi, ki želijo s kakovostnim in celostnim pristopom sodelovanja narediti korak v smeri boljšega psihofizičnega počutja, dviga telesnih sposobnosti ter posledično kakovostnejšega življenja.

 

 

dr. Leon Bedrač

»Life is a game, sport is serious.«

Ja, šport je resna stvar. Je umetnost in predvsem znanost. Treningi, pravilna prehrana, regeneracija. Tri ključne komponente v življenju vrhunskih športnikov. Pa tudi rekreativcev in nasploh vseh, ki si želimo živeti v skladu z načelom »zdrav duh v zdravem telesu«. V modernem svetu je predvsem prehrana tista, ki nam dela največ težav. Vsi vemo, da, če želimo biti zdravi, se moramo zdravo prehranjevati. In kaj to pomeni »zdrava prehrana«? Kot so že očetje moderne medicine rekli: »Smo to, kar jemo.« In »hrana je naše največje zdravilo.« Ker sem po naravi raziskovalen in nemiren duh, sta me vpliv prehrane na človekovo zdravje in predvsem na športnike, začeli zanimati že v osnovni šoli. Malo zaradi brata, ki se je ukvarjal s fitnesom, predvsem pa zaradi svoje ljubezni do kemije in znanosti nasploh. Hkrati sem sam amaterski atlet, ki se ukvarja s teki na dolge proge, zato me vpliv prehrane na zdravje in regeneracijo vzdržljivostnih športnikov še posebej zanima. Po končani gimnaziji leta 2005 sem odločil za študij kemije, saj slednja spada na vrh t.i. bazičnih znanosti. Leta 2009 sem diplomiral ter se takoj vpisal na podiplomski študij. V študijskih letih sem z znanjem, ki sem ga pridobil na fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo in z dodatnim izobraževanjem s pomočjo strokovne literature, razširil razumevanje prehrane in njen vpliv na človekovo zdravje na atomarno in molekularno raven. Kot mladi raziskovalec na Institutu Jožef Stefan sem se znanosti in kemijskim raziskavam še bolj posvetil in leta 2013 doktoriral na področju bioorganske in organske kemije. Moj pogled na prehrano in šport ter na zdrav način življenja, se tako malo razlikuje od tistega, ki vam ga nudijo razni “strokovnjaki za prehrano in oblikovanje telesa”. Zato vam bom skupaj z Dejanom Lenartom pomagal pri samih tekaških treningih ter obenem svetoval glede prehrane za kakovostno, zdravo in aktivno življenje. Mens sana in corpore sano!

 

 

Emilijan Grgić

 

Emilijan Grgić je NCSF licenciran osebni trener ter NCSF strokovnjak za športno prehrano. Že od malih nog se je ukvarjal z različnimi športi, predvsem ga je veselil nogomet, ki ga je po desetih letih aktivnega igranja opustil. Pot ga je vodila na Fakulteto za šport, kasneje tudi v poučevanje plavanja, s katerimi se je ukvarjal štiri leta. Trenutno poučuje na OŠ Koseze kot učitelj športne vzgoje. Glede na to, da vzdržljivostne sposobnosti pri otrocih upadajo iz leta v leto, je vesel, da je lahko del projekta Pospeši ritem.

 

 

Marko Tasič

Marko Tasič je NCSF mednarodno certificirani osebni, kondicijski in fitnes trener. Sodeluje z atletom Dejanom Lenartom pri treniranju perspektivnih atletov. Svoje znanje rad nadgrajuj z različnimi seminarji in raznoraznimi izobraževanji. Dragocene praktične izkušnje je nabiral tudi v petnajstih letih igranja nogometa in sodelovanjem z različnimi nogometnimi in kondicijskimi trenerji. To znanje in izkušnje zato rad prenaša na aktivne oz. profesionalne, kot tudi na rekreativne športnike. Pri svojem delu si prizadeva za boljše sodelovanje med trenerji, športniki, fizioterapevti in zdravniki, kar posledično prinese boljše rezultate in manj poškodb. Vodi tudi manjše skupinske vadbe, ki so sestavljene tako, da učvrstijo telo, povečajo moč in izboljšajo svoje počutje. Individualno zelo rad sodeluje tudi z ljudmi, ki želijo izgubiti nekaj odvečne teže oz. jo pridobiti v obliki mišične mase ali pa želijo ostati funkcionalni in fit.

 

Brigita Mardjonović

 

Brigita Mardjonović je študentka 3. letnika Kineziologije na Fakulteti za šport. Prihaja iz športa judo, v katerem je aktivno trenirala in tekmovala 12 let. Ponaša se z mednarodnimi medaljami, naslovoma državne prvakinje, slovenske barve pa je zastopala tudi na kadetskem evropskem prvenstvu. Zadnja leta svoje znanje in izkušnje prenaša na mlajše generacije. Poleg učenja tehnik značilnih za judo (padci, meti, parterna tehnika), pozornost posveča razvoju motoričnih sposobnosti, koordinaciji gibanja in predvsem sami funkcionalnosti telesa, saj – kot je razvidno v eni izmed raziskav pri kateri je sodelovala – otroci niso več tako motorično sposobni oziroma zmogljivi kot nekoč. Kot ljubiteljica športa se zavzema za čisti šport (tudi med rekreativci) zato deluje kot protidopinška ambasadorka. Svoja teoretična znanja iz Fakultete in izkušnje iz juda s pomočjo Dejana Lenarta prenaša tudi v prakso. V okviru projekta Pospeši ritem bo tekačem poskusila predati karseda največ svojega znanja in izkušenj ter jim vliti še dodaten zagon in motivacijo, da se bodo vsakič znova vrnili s treninga zadovoljni, polni novih koristnih informacij in se z nasmeškom vračali na tekaške treninge ter uživali v teku.

 

 

Nastja Knez

 

Nastja Knez je študentka 3. letnika kineziologije na Fakulteti za šport. Svojo športno pot je začela kot plesalka jazz baleta v tekmovalni skupini in nadaljevala v atletiki. Pravi, da je bil ples in s tem razvoj koordinacije, gibljivosti in ravnotežja odlična osnova za dobre rezultate v atletiki. Njena paradna disciplina je sedmeroboj, kjer se lahko pohvali s številnimi naslovi državne prvakinje in nastopom na svetovnem prvenstvu za mladince in mladinke v Bressanonu/Brixen. Več let je bila članica slovenske reprezentance. Danes svoje znanje prenaša na mlajše športnike. Zanima jo kondicijska priprava športnikov in rekreativcev ter zdrava prehrana. Šport je del njenega vsakdana, saj jo sprošča, krepi in polni s pozitivno energijo. Navdušenje nad tekom in pridobljeno znanje želi prenesti na vse tekače v projektu Pospeši ritem ter jim pomagati na poti do boljšega počutja.

 

 

Tina Ozebek

Tina Ozebek je diplomantka in magistrska študentka kineziologije na Fakulteti za šport. 13 let je aktivno trenirala in tekmovala v umetnostnem kotalkanju, kjer je bila tudi članica slovenske reprezentance na evropskih in svetovnih prvenstvih. V tem času je v sklopu kondicijskih treningov pridobila veliko znanja na področju atletike, katerega sedaj še izpopolnjuje na fakulteti in raznih predavanjih ter delavnicah. Zanima jo predvsem preprečevanje poškodb v športu oz. odpravljanje le teh. Ob študiju pridobljeno znanje in izkušnje rada uporabi pri delu z otroci in rekreativnimi športniki. Vesela je, da lahko sodeluje pri projektu Pospeši ritem in tekačem pomaga pri izboljšanju njihove tekaške tehnike, ki je pomembna zato, da tečemo bolj sproščeno, predvsem pa brez poškodb.

 

 

Gregor Škerl

Gregor Škerl je diplomirani kondicijski trener. Šport je njegov način življenja, ki ga živi že od malih nog. Njegova pot se je začela s cestnim kolesarjenjem, katerega je treniral 6 let, nato pa ga je želja po udejstvovanju v športu vodila na Fakulteto za šport, kjer se je med samim študijem strokovno izpopolnjeval v različnih smereh. Že nekaj let opravlja nalogo pomočnika kondicijskega trenerja za atletske treninge hitrih disciplin, spoznal se je tudi z različnimi inovativnimi tehnologijami iz področja tenzimiografije in biomehanike športa. Je soavtor znanstveno-strokovnega članka v reviji Medicina športa z naslovom »Različni tipi utrujenosti med trikratnim maksimalnim tekom na 100 m«. Kot kvalificiran maser se ukvarja tudi z relaksacijo športnikov, njegov trenutni fokus pa je usmerjen predvsem na rehabilitacijo in kondicijsko pripravo nogometašev, košarkašev, tekačev in drugih vrhunskih športnikov. Projekt Pospeši ritem se mu zdi super, saj lahko pridobljeno znanje širi med ljudi, ki so motivirani in pripravljeni zaživeti aktivno in zdravo življenje.

 

 

Nada Simončič

Nada Simončič že 14 let aktivno trenira atletiko. Trenirati je začela v Atletskem klubu Velenje. V osnovni in srednji šoli je dosegla nekaj državnih naslovov in bila članica slovenske reprezentance. Prvič se je udeležila polmaratona (21km) v Palmanovi leta 2014 in ga zaključila kot 23. v svoji kategoriji. Po poškodbi se uspešno vrača na stezo. Trenira pri trenerju Dejanu Lenartu v Ljubljani. Med študijem na Fakulteti za upravo si je našla tudi službo ob treningu, ki je prerasla še v eno ljubezen – dela namreč na radiu.

Najpomembnejše v življenju je gibanje in za aktivno gibanje rabimo tudi kvalitetno gorivo, zato preučuje zdravo prehrano v praksi.

 

 

Borut Podgornik

»Tudi kadar tečemo počasi, prehitevamo tiste na kavču.«

Borut Podgornik se je po zaključku študija na Biotehniški fakulteti v Ljubljani in zaposlitvi kot učitelj strokovno teoretičnih predmetov na različnih kmetijskih šolah pričel sprva s tekom ukvarjati rekreativno, nato pa tudi tekmovalno. Po zaključeni Pedagoški akademiji v Mariboru, smer športna vzgoja, je leta 1993 postal direktor Atletskega društva TAM Maribor, leta 1997 pa je v sodelovanju z Atletsko zvezo Slovenije pričel s projektom izvajanja programa Panožnih športnih šol na področju tekov na srednje in dolge proge. Na podlagi zaključenega izobraževanja za pridobitev naziva trener atletike in njegovega dela, mu je Atletska zveza izdala rdečo (najvišjo) licenco. Zadnjih 25 let svoje znanje in izkušnje kot trener prenaša na nove atlete, predvsem tekače na srednje in dolge proge, s katerimi je osvojil že več kot 100 naslovov državnih prvakov v različnih starostnih kategorijah, in kateri so postavili že več kot 70 državnih rekordov, nekateri pa so se aktivno udeležili tudi Olimpijskih iger. Deloval je tudi v Strokovnem svetu Atletske zveze Slovenije, in sicer kot Nacionalni trener za tek na srednje in dolge proge ter večkrat predaval na posvetih atletskih trenerjev Slovenije. Je mednarodni atletski sodnik, zaradi njegovega uspešnega dela na športnem področju pa mu je Ministrstvo za šolstvo in šport podelilo naziv svetovalca. V zadnjem času se čedalje bolj poglobljeno posveča področju rekreacije, je namreč prepričan, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami na to pot popelje vedno nove teka željne občane ter jim pričara lepote teka v naravi oziroma posameznikom pomagam pri pripravi za udeležbo na rekreativnih tekaških prireditvah v Sloveniji in bližnji okolici. Prepričan je, da športna aktivnost zanesljivo vodi k boljšemu počutju vsakega posameznika in večji kakovosti življenja. Borut Podgornik bo v okviru projekta Pospeširitem vodil tekaške treninge v Mariboru in poskrbel za nove tekaške navdušence na Štajerskem.

 

Helena Javornik

Helena Javornik je najuspešnejša slovenska tekačica vseh časov, večkratna olimpijka, udeleženka Svetovnih in Evropskih prvenstev, Sredozemskih Iger, Evropska prvakinja v krosu, Evropska rekorderka v teku na 25.000m ter državna rekorderka na vseh razdaljah od 3000m do maratona. Ponaša se z 39 naslovi državne prvakinje in 53 državnimi rekordi. Na svetovnem prvenstvu je nastopila dvanajstkrat, za državno reprezentanco pa kar dvainpetdesetkrat. Zabeležila je 17 maratonskih zmag (Amsterdam, Benetke, Torino, Firenze, Treviso, Cesano Boscone, Dunaj, La Rochelle, Narbonne, Ljubljana, Radenci), nastopila pa je tudi na Olimpijskih igrah v Atlanti, Sydneyju in Atenah. Helena je tudi vaditeljica atletike in svoje bogato znanje in izkušnje deli z vsemi, ki želijo s tekom aktivneje preživljati prosti čas, zato bo skupaj s tekaškim trenerjem Borutom Podgornikom skrbela za kondicijo mariborskih tekačev.

 

Peter Navodnik

Peter Navodnik je absolvent študija medicine in strasten športnik že od malih nog. Treniral in tekmoval je v več športih, a ga je najbolj zasvojil tek. V pionirskih in mladinskih kategorijah je tekmoval v teku na 400 in 800 m, zbral lepo število medalj z državnih prvenstev in bil tudi član državne reprezentance. Kasneje v času študija je tekmovalno atletiko opustil, a teči ni nikoli prenehal. Še vedno sodeluje s skupino vrhunskih atletov, ki jo vodi Peter Svet, že 40 let aktualni državni rekorder na 5.000 m. Ukvarja se predvsem s preventivo in zdravljenjem poškodb pri tekačih, svoje znanje in izkušnje pa rad deli z ostalimi trenerji in športniki. Splošna telesna pripravljenost je zanj izjemnega pomena in bi morala biti izziv vsakemu posamezniku. Tek je v prvi vrsti sprostitev in način, kako se čim bolj enostavno izogniti stresu in nezdravemu načinu življenja. Tek v organizirani skupini pa poleg izboljševanja kondicije pripomore tudi k dobri volji, veselju in sreči. Prav zato je med študijem vodil številne tekaške treninge za študente. V Celju bo vsem nadobudnim tekačem kot tudi tistim, ki s tekom šele začenjajo, poskušal približati tek in jim podati znanje s področja varne in učinkovite vadbe. Redna zmerna telesna aktivnost je prava pot do zdravja ali kot pravi Peter: “Tek bo dodal življenje vašim letom in leta vašemu življenju.”

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja