Recosi
Dom in vrt

Tudi rabljeni prenosniki so lahko vrhunske kvalitete

V 21. stoletju se tehnologija razvija s svetlobno hitrostjo. Vedno stremimo k novim napravam, medtem pa pozabljamo, da s tem povzročamo veliko škodo planetu, saj množično potrošništvo povzroča tudi množično nabiranje odpadnih materialov, tehnološki so še posebej nevarni za okolje. Iz tega razloga, so, ko se odločamo za nakup računalnika, dobra ideja rabljeni prenosniki. Za nizko ceno lahko tako dobimo napravo iste ali celo boljše kvalitete, kot če bi kupili novo. Obnovljeni rabljeni prenosniki, ki jih ponujajo nekatere spletne ali fizične trgovine so enako zanesljivi kot novi, poleg tega pa večina nudi še vsaj enoletno garancijo in brezplačen servis.

Novi ali rabljeni prenosniki, izbira je ogromna

Ne glede na to, ali želite nov ali prenovljen računalnik, je treba biti pri izbiri pazljiv. Priporočljivo je, da se predvsem rabljeni prenosniki kupujejo prek uradnih spletnih trgovin in podjetij, ki se na naprave spoznajo in vam lahko nudijo strokovno pomoč. Prav tako lahko na enem mestu izbiramo med več različnimi znamkami naprav in smo prepričani, da so vsi dobre kvalitete. Stvar je lahko povsem drugačna, če nakupujemo na eni od spletnih portalov, kjer zasebniki prodajajo svoje rabljene predmete in naprave, saj ne moremo biti prepričani, kaj bomo dobili, prav tako kot kvaliteta pa je omejena tudi ponudba.

 

Koliko stanejo rabljeni prenosniki

rabljeni prenosniki

Tako kot se pri novih računalnikih cene močno razlikujejo, se tudi pri prenovljenih. Odvisno je od znamke – za HP napravo bomo verjetno odšteli manj kot za Macbook – še največ pa od zmogljivosti in drugih karakteristik, kot so velikost spomina, zmogljivost grafične kartice, tudi velikosti, ali gre za zaslon na dotik in podobno. Za obnovljen računalnik istega proizvajalca, starejše serije, pa boste v primerjavi z novim odšteli tudi polovico manj, kar pa se zelo izplača, ko kupujemo napravo za običajno domačo uporabo. Tudi nekateri profesionalni uporabniki prisegajo na tovrstne cenejše naprave, saj so lahko cene novih astronomske.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja