Varnost
Storitve

Varstvo pri delu izpit za vse na novo zaposlene

Vsakič ob sklenitvi novega delovnega razmerja mora vsak zaposleni z opravljenim izpitom iz varnosti in zdravja pri delu dokazati, da je seznanjen z vsemi nevarnostmi in ukrepi ter preventivnimi postopki za preprečitev nezgod na delovnem mestu. Obvezen je tudi za vse samozaposlene in tiste, ki so bili prerazporejeni na drugo delovno mesto, ravno tako pa varstvo pri delu izpit morajo opraviti vsi, ki so za opravljanje svojega dela prejeli nova sredstva oziroma so morali opraviti uvajanje za uporabo nove tehnologije.

Ker vsaka sprememba delovnega procesa lahko povzroči spremembo varnosti pri delu, je zato obvezno opravljanje ob uvajanju kakršnihkoli sprememb, ki vplivajo na izvajanje nadaljnjega delovnega procesa. Če iščete izvajalca tovrstnih izobraževanj, obiščite spletno stran: https://www.projekt-varnost.si/varstvo-pri-delu-izpit.

varnost pri delu

Varstvo pri delu izpit: Kako poiskati ustreznega izvajalca?

Vsekakor običajno za to poskrbi delodajalec. Če ste tudi sami delodajalec, potem se lahko že takoj lotite iskanja preko interneta. Pri tem bodite pozorni, da varstvo pri delu izpit izvede tisti ponudnik, ki je strokovno usposobljen za področje varnosti in zdravja pri delu in ima dovolj izkušenj pri urejanju varnosti in zdravja pri delu.

Ker se običajno izvajajo najprej izobraževanja, ki se jih udeleži večje ali manjše število zaposlenih med delovnim časom, je ključnega pomena dobra organizacija, da nato delovni proces poteka s čim manj motnjami. Po opravljenem izobraževanju zaposleni potem opravijo še varstvo pri delu izpit, zato je pomembno, da je izvajalec izobraževanja vedno dosegljiv in ažuren.

Projekt varnost

Prilagodljivost glede na posebnosti delovnega mesta

Glede na raznolikost posameznih industrij oziroma gospodarskih panog, kot tudi posameznih delovnih mest, mora izvajalec izobraževanj in usposabljanj to upoštevati tudi pri načrtovanju vsebin ter jih prilagoditi tudi glede na posebnosti posameznega delovnega mesta.

Tako bosta izobraževanje in varstvo pri delu izpit potekala v skladu z zahtevami in določenimi karakteristikami delovnega mesta, za katero se izvaja izobraževanje. Velja omeniti še to, da določeni izvajalci ponujajo tudi nekaj popusta na izobraževanje za tiste delodajalce, ki so člani Zavoda za izobraževanje delavcev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja