omega3
Lepota in zdravje

Veliko je živil, ki vsebujejo omega 3, ena bolj druga manj

 

Ljudje se vedno bolj zavedamo pomena zdrave prehrane, so pa tudi takšni, ki se na nova spoznanja prav nič ne ozirajo, ampak le – ti so pač prepuščeni milosti in nemilosti zdravnikov in genov. Tem ljudem pač ni pomoči v njihovem prepričanju. Za tiste, ki pa se trudijo zdravo prehranjevati, pa je tako, da je treba poskrbeti najprej v osnovi, kamor kvalitetne omega 3 kapsule vsekakor sodijo. Ampak, čeprav si danes prizadevamo čim bolj naravno užiti dovolj omega 3, telo ga pač samo nikakor ne more proizvesti in ga moramo užiti s hrano ali kapsulah, ker drugače ne gre, pa je to vedno težje. Včasih je veljalo, da je najbolje užiti čim več rib, ki vsebujejo še največ omega 3, pa vendar tudi to sploh ni več tako enostavno pravilo.

Največ omega 3 je v ribah, ki imajo dolgo življenjsko dobo, ampak imajo tudi največ strupov in nevarnih snovi

 

Kaj nam torej preostane, če smo do sedaj uživali npr. morskega psa, tuno, mečarice ipd. ravno zato, da užijemo čim več omega 3, zdaj pa to spoznanje, da hkrati vnašamo v telo z omega 3 strupe, svinec in druge strupene snovi, ki nikakor niso za organizem primerne? So tudi kakšne druge ribe takšne, ki vsebujejo omega 3, to so npr. losos, sardela, skuša in druge bolj mastne ribe, lahko pa posežemo tudi po drugih oljih, kot je na primer laneno, konopljino, sončnično, potem tudi zelena zelenjava, tudi nekaj sadja je takšnega, potem oreščki, nekatera semena in še kaj.

Je pa tako, večinoma je potrebno na dan zaužiti kar kakšno žlico ali pa še več olja, ali pa kar nekaj zelene zelenjave, oreščkov in podobnega, kar pa je marsikomu že kar preveč. Zavedajte vsekakor pa se, da mastna hrana ni nezdrava, da ni neškodljiva in tudi ne redilna. Če pa vam kljub temu ne gre, da bi zaužili omega 3 na navedene načine, pa obstaja rešitev, to so kapsule, kjer samo z eno kapsulo prav gotovo zadovoljimo dnevne potrebe. Več o samih kapsulah najdete tukaj: https://www.hisa-zdravja.si/omega-olja-esencialna-olja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja