ultrazvok ščitnice pregled
Storitve

Veste, kdaj opraviti ultrazvok ščitnice?

Čeprav je ščitnica zelo majhen organ, pa na njeno delovanje ne smemo pozabiti. Čeprav se marsikomu zdi, da je to organ, ki ni zelo pomemben, se morate zavedati, da brez ščitnice ne moremo živeti, prav tako pa ima mnogo ljudi zaradi njenega nepravilnega delovanja tudi težave z zanositvijo. Torej je ne smemo spregledati. Če se veliko in čisto nenormalno potite in to tudi takrat, ko niste pod stresom in vam ni zelo vroče, če imate kakšne motnje pri srčnem ritmu, ste neprestano utrujeni, se spopadate z nenavadnim izpadanjem las ali imate že dolgo časa drisko, potem je najbolje, da se čim prej opravi ultrazvok ščitnice. Glede na to, da vam ultrazvok ščitnice ne more res čisto nič škoditi, opravite ga lahko na primer tudi vsak dan, pa za telo ne bo nobenih posledic, ga je vsekakor smiselno opraviti, če se spopadate s katerim od navedenih simptomov.

Koliko časa se čaka na ultrazvok ščitnice?

V slovenskem zdravstvu je pač tako, da se moramo za vsak pregled tudi pozanimati o čakalnih vrstah. Če boste dobili za ultrazvok ščitnice napotnico s statusom redno, računajte na nekje 3 mesece v povprečju, da boste čakali. V kolikor pa dobite napotnico s statusom hitro, pa boste na vrsti nekje v povprečju v enem mesecu. Vendar pazite, gre za povprečno dobo, če bi gledali Ljubljano, bi bili podatki nekje 3× slabši. Zato se je v takem primeru, ko sami sumite na težave s ščitnico, pa vam zdravnik ne da napotnice z ustreznim statusom nujnosti, veliko bolje odločiti za samoplačniški pregled. V podjetju Ultralab stane ultrazvok ščitnice le 60 €, kar ni toliko, da bi se vam splačalo zapraviti cel dan za pregled nekje izven Ljubljane.

Koliko časa traja pregled?

Ultrazvok ščitnice je zelo hitra preiskava. Porabili boste okoli 15 – 20 min, za preiskavo pa se ni treba nič pripraviti. Lahko jeste ali pa pijete tudi čisto pred preiskavo, ali pa nekaj ur pred tem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja