Živali

Vsa oprema za pse, ki jo potrebuje vsak novi lastnik psa

pasja oblačilaKo postanemo novi lastniki psa, je z lahkoto pozabiti na kakšno stvar, ki jo bo kužek potreboval. Čeprav se morda zdi, da je oprema za pse popolnoma nepotrebna, se hitro izkaže, da ni tako. Sploh pa bo oprema za pse še toliko bolj obširna, če je pes še mladiček. Res pa je, da starejši psi niso več toliko zahtevni kot mlajši, a se še vedno najde taka oprema za pse, ki lahko pride prav čisto vsakemu kužku. V temle krajšem članku si bomo pogledali, katera je osnovna oprema za pse, ki je bistvena in ki jo je še mogoče kupiti za malo bolj zahtevne lastnike, ki želijo svojim psom zagotoviti še več.

Osnovna oprema za pse, ki jo potrebuje vsak novi lastnik

Kot verjetno še tako slabi poznavalci vedo, so ene izmed osnovnih stvari, ki jih oprema za pse zajema, posoda za vodo in hrano, igrače in povodec. Seveda pa se oprema za pse razteza veliko dlje od tega. Namreč, tisti lastniki, ki zares želijo svojemu psu zagotoviti najboljše, bodo imeli zanj tudi posebno blazino (posteljico), na kateri bo lahko spal samo on. Psa pa lahko razvajamo tudi tako, da mu poleg hrane dajemo tudi raznorazne priboljške. Z njimi ga lahko hranimo, ko ga treniramo, kot zahvala, ko nekaj naredi prav.

Seveda, ni treba, da mu priboljške dajemo le takrat, a vsaj na začetku naj bo tako. No, da pa se ne bomo preveč spustili v detajle hranjenja in treniranja psov, pa naj povemo, da imajo tudi psi, tako kot ljudje, svoja oblačila. Le-ta našim kosmatincem omogočajo toplino in suhost tudi v deževnih ali snežnih dnevih. In če želimo iti še korak dlje, lahko svojemu kužku priskrbimo tudi posebna obuvala, ki ga bodo ščitila tako pred mrazom kot tudi pred umazanijo, snegom in nevarnimi delci (črepinjami). Nam pa se ne bo treba ukvarjati s čiščenjem tal, ko pridemo iz mokrega sprehoda. Seveda, je oprema za pse še veliko bolj obširna, a ker je težko vse napisati, je najbolje kar stopiti v trgovino s pasjo opremo in se tam pozanimati, če potrebujemo še kaj, za svojega novega kužka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja