kotni brusilnik
Orodja

Za kaj vse je uporaben kotni brusilnik?

Vsak mojster vam bo z navdušenjem potrdil, da je kotni brusilnik eno izmed tistih orodij, ki ga pri svojem vsakodnevnem delu izjemno veliko uporablja. Ker je kotna brusilka tako zelo vsestranska, lahko z njo na primer obdelujemo kovine ali pa denimo režemo tlakovce ter ploščice. Poleg zgoraj naštetih del, pride to orodje prav tudi, kadar želimo zgladiti trše materiale ali pa jih denimo naostriti. Uporabimo ga lahko na več vrstah kamna in marmorja. Primeren je tudi za obdelovanje nekaterih trših vrst lesa ter mehkejših kovin. Vsak mojster bo našel še kak dodaten način kako ga učinkovito uporabiti.

 

Katera kotna brusilka je primerna za vas?

kotni brusilnikKo izbirate kotni brusilnik pazite, da je dovolj lahek in da ga boste lahko med delom trdo držali. V trgovini se pred dokončnim nakupom pozanimajte tudi kako je z ventilatorjem, ki ga ima naprava vgrajenega. Ta mora denimo zagotavljati optimalen pretok zraka, da se motor med delom ne bo pregrel. To je še posebej pomembno, če napravo kupujete za večja dela, kjer jo boste uporabljali v daljših časovnih intervalih. Dober ventilator bo poskrbel tudi, da bo orodje delovalo dlje in vam ga ne bo potrebno že kmalu menjati.

 

Pazite, kotni brusilnik je lahko nevarno orodje!

Pri uporabi bodite previdni, saj je kotni brusilnik lahko tudi nevaren, še posebej če nismo navajeni dela s tovrstnimi orodji. Svetujemo vam, da se pred prvo uporabo dovolj natančno pozanimate o pravilnem rokovanju z njim. Modernejše naprava imajo sicer vgrajene številne mehanizme, ki preprečujejo nesreče, vendar dodatna previdnost ni nikoli odveč, se strinjate?

Poleg osnovnih varnostnih postopkov morate poskrbeti, da  med samim brušenjem kotni brusilnik tudi držite pravilno. Vaš oprijem mora biti kar se da trden, hkrati pa tudi dovolj udoben. Prav tako je zares pomembno, da kupite orodje, ki je dovolj lahko. Z njim morate namreč upravljati enostavno in si tako zagotoviti, da bo delo hitro, predvsem pa varno opravljeno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja