ricinusovo olje
Prehrana

Zakaj je ricinusovo olje tako zdravo in uporabno za vsakega?

Razlog, zakaj je ricinusovo olje tako zelo primerno za popolnoma vsakega človeka, je, ker prav gotovo lahko vsak najde vsaj en zdravilen način, kako bi to olje uporabil. Namreč, ricinusovo olje je dobro tako za nego las kot tudi za čiščenje in negovanje kože. Znanstveniki pa ugotavljajo, da je ricinusovo olje izjemno dobro tudi, ko gre za zdravljenje resnejših bolezni, kot je to na primer parkinsonova bolezen. Vidimo torej, da je ricinusovo olje uporabno v zelo veliko različnih primerov zdravljenja človeškega telesa. Poglejmo pa si še nekaj podrobnosti, kako in za kaj vse mogoče to olje uporabiti.

V kakšne namene se ricinusovo olje lahko uporablja?

 

Kot vsa olja je tudi ricinusovo olje zelo dobro, če potrebujemo dobro nego za kožo, saj s svojimi imenitnimi lastnostmi prodira v kožo, jo nahrani in očisti. To je še posebej uporabno za ljudi, ki imajo težave z aknami, razdraženo ali pa srbečo kožo. Prav tako pa ricinusovo olje zelo dobro deluje protivnetno in ga zato lahko uporabljamo tudi za manjše odrgnine ali pa praske.

No, tako se torej lahko ricinusovo olje uporablja v kozmetične in pa zdravilne namene. Največ pa se to olje uporablja za pospešeno rast obrvi, trepalnic in celo tudi las. Uporaba pa je zelo preprosta, saj na primer na trepalnice lahko olje nanesemo s staro maskaro, na lase pa si le-tega vmešamo med prhanjem in ga pustimo čez noč. Treba pa je vedeti, da je postopek negovanja las, obrvi in trepalnic treba ponavljati vsaj dva meseca.

Kot vidimo, se ricinusovo olje uporablja tako za zdravljenje resnih bolezni, v kozmetične namene in celo za boljšo rast las, trepalnic in obrvi. Če pa si kdo želi izvedeti še več podrobnosti o samem olju, pa te informacije lahko najde tukaj: https://siol.net/trendi/zdravo-zivljenje/ricinusovo-olje-olje-za-lepotno-preobrazbo-vase-koze-469933

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja