tekaška oblačila
Šport in prosti čas

Zimska tekaška oblačila brez katerih resni tekači ne morejo

 

Ker ljudje radi tečemo zunaj tudi, v hladnejših letnih časih, je pametno, da si za take namene priskrbimo tudi tako tekaško opremo. Namreč, tekaška oblačila so za tovrstne namene (jasno) malce drugačna, kot pa za toplejše tekaške dni. V toplejših časih tekaška oblačila sestavljajo le kratke hlače, majica in tekaški copati, ki nam omogočajo, da se telo lepo prezračuje. No, tekaška oblačila za zimo pa so malce drugačna, če si ravno ne želimo iti v minus v kratkih hlačah. Pomembno je torej, da si priskrbimo taka tekaška oblačila in toliko le-teh, kot je letnih časov, saj smo le tako lahko zares pripravljeni na vsa vremenska razmerja.

 

Kakšna so tekaška oblačila za zimo, ki jih potrebuje vsak resni tekač?

 

No, kot vemo, bomo za hladnejše dni želeli imeti taka tekaška oblačila, ki nas bodo še vedno vsaj malo grela. Na voljo so nam torej majice z dolgini rokavi, ki so še vedno iz veliko boljših materialov za tek, kot pa, če bi si nadeli pulover iz bombaža. Namreč tako kot za tek v toplejših časih, je tudi v zimskih zelo pomembno, da se pod oblačili počutimo udobno ves čas, ko tečemo. V nasprotnem primeru se zna zgoditi, da veliko hitreje odnehamo in posledično celo še zbolimo. Namreč mokro telo in pa hladne temperature niso ravno idealna kombinacija za optimalno zdravje. Torej, za zimo so tekaška oblačila jasno daljša.

Pametno pa je ob zelo vetrovnih in sneženih dnevih nase nadeti tudi vetrovko, ki nas pred temi dobro ščiti. Vsi resnejši in najbolj vztrajni tekači pa bodo po vsej verjetnosti želeli imeti tudi nekaj za obraz. Namreč, vsi vemo, kako neprijetno je dihati ledeno hladen zrak, ko tečemo. K temu pa ne pomaga nič drugega kot posebna tekaška maska, ki pokrije usta in ima odprtino za nos, skozi katero lahko še vedno dihamo. Ne smemo pa pozabiti jasno tudi na dobro staro kapo, ki našo glavo in ušesa ščiti pred padavinami in mrazom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja